duminică, 12 aprilie 2009

Ramona Manescu solicita masuri impotriva abuzurilor din Rep. Moldova asupra jurnalistilor romani

Europarlamentarul liberal, Ramona Manescu a adresat Inaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Politica Externa si de Securitate Comuna, Javier Solana si Presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, o scrisoare cu privire la situatia corespondentilor postului de televiziune Antena 3, expulzati din Republica Moldova.
.
In scrisoarea transmisa celor doi oficiali europeni, Ramona Manescu a solicitat ca institutiile europene sa ia masuri impotriva abuzurilor autoritatilor moldovene asupra presei.
.
„Uniunea Europeana trebuie sa ia atitudine fata de incercarea autoritatilor din Republica Moldova de a intimida jurnalistii romani si de a ingradi accesul cetatenilor la informatie. Astfel de actiuni reprezinta un atac la democratie, la libertatea de exprimare a presei si, nu in ultimul rand, la dreptul cetatenilor europeni de a fi informati corect si in timp real. Din pacate, o data cu expulzarea ultimilor trei corespondenti ai Antenei 3 nu a mai ramas, se pare, nici o alta echipa a unei televiziuni straine care sa poata relata obiectiv evenimentele din Republica Moldova », a declarat europarlamentarul liberal.
.

Un comentariu:

  1. a facut bine,macar ea sa incerce ceva, noi suntem prea mici. felicitari, din partea unui psd-ist de iasi

    RăspundețiȘtergere