sâmbătă, 14 martie 2009

Realizarea unui europarlamentar PNL

" Comisia pentru industrie, cercetare şi energie din Parlamentul European a adoptat aseară la Strasbourg raportul Adinei Vălean referitor la reducerea de la 1 iulie 2009 a tarifelor maxime în cazul trimiterii de mesaje text şi descărcării de date de pe Internet în regim de roaming.
.
Tradus în cifre raportul garantează consumatorilor europeni că nu vor plăti mai mult de 0,11 euro/SMS (plus TVA) în regim de roaming în UE. Reducerea este semnificativă având în vedere că în prezent tarifele sunt cuprinse între 0,80 şi 0,28 de euro (plus TVA). Tariful propus în raportul Vălean pentru descărcările de date de pe internet în regim de roaming este de 0,5 euro/megabyte, la jumătate din cel propus de Comisia Europeană.
.
Convorbirile telefonice în regim de roaming vor costa 0,40 euro (plus TVA) în cazul apelurilor efectuate şi 0,16 euro (plus TVA) pentru apelurile primite, în perioada iulie 2010 - mijlocul lui 2012 după care vor fi renegociate. "Sunt foarte mulţumită de votul comisiei pentru acest raport extrem de controversat, cu sute de amendamente şi opinii diverse.
.
Votul final reprezintă o cale de mijloc care ia în calcul interesele tuturor celor interesaţi." a declarat Adina Vălean.Comisarul european pentru societate informaţională şi media, Viviane Reding, a salutat adoptarea în ITRE a raportului şi a felicitat-o pe Adina Vălean "pentru abilităţile de negociere impresionante arătate în ultimele luni." În perioada imediat următoare o delegaţie formată din deputaţi europeni şi condusă de Adina Vălean va începe negocierile cu preşedinţia cehă a Consiliului European în favoarea acestui raport.
.
Raportul Vălean va fi suspus votului în plenul Parlamentului European în sesiunea 21-24 aprilie şi va intra în vigoare de la 1 iulie 2009 dacă prevederile sale vor fi aprobate şi de Consiliul European" se arata intr-un comunicat de presa din data de Comunicat de presă din data de 10 martie 2009, Strasbourg.
.
va recomand si site -ul Adinei Valean.

Accesul pacienţilor la serviciile de asistenţă medicală transfrontalieră va fi îmbunătăţit

Luni, 09 martie 2009, s-a votat raportul asupra Directivei privind aplicarea drepturilor pacienţilor în cadrul asistenţei medicale transfrontaliere, în Comisia pentru Piaţă Internă şi Protecţia Consumatorului (IMCO) a Parlamentului European.
.
Această propunere legislativă a Comisiei Europene a fost iniţiată la solicitarea Parlamentului European cu scopul de a pune bazele unui instrument legal eficient, care să asigure claritate juridică referitor la asistena medicală transfrontalieră.
.
"Prin votul din această seară, vocea pacienţilor europeni se face auzită, iar drepturile acestora la asistenţă medicală transfrontalieră sunt îmbunătăţite. Mă bucură rezultatul votului, mai ales pentru că s-a recunoscut importanţa egalităţii accesului la asistenă medicală transfrontalieră pentru persoanele cu venituri mici. Acesta este cazul majorităţii pacienţilor români, care în momentul de faţă nu au posibilitatea unui tratament în străinătate" a declarat în urma votului europarlamentarul liberal Magor Csibi.
.
Printre cele mai importante elemente din propunerea de directivă votată în Comisia IMCO se numără:
- plata în avans de către pacient doar a acelor costuri pe care ar fi trebuit să le plătească în avans dacă asistenţa în cauză i-ar fi fost asigurată de sistemul naţional de asistenţă socială, în ţara sa de afiliere;
-introducerea unui Mediator European care se va ocupa de plângerile pacienţilor referitor la autorizarea prealabilă şi calitatea tratamentelui;
accesul la servicii medicale transfrontaliere fără o autorizare prealabilă în cazul urgenţelor medicale, a bolilor rare şi în cazul în care pacientul se află pe lista de aşteptare în ţara sa de afiliere.
“Salutăm amendamentele propuse de Comisia IMCO şi în special atenţia care s-a acordat informării pacienţilor şi evitării plăţii în avans. Este important însa de precizat că, ceea ce pacienţii doresc înainte de toate este îmbunătăţirea calităţii îngrijirilor medicale în ţara lor, acolo unde locuiesc, în limba maternă , aproape de cei dragi“ a declarat Roxana Rădulescu, consilier la Forumul European al Pacienţilor, o organizaţie non-guvernamentală care reprezintă 150 milioane de pacienţi în UE.
.
"Prin amendamentele pe care le-am depus textului legislativ, am încercat să îmbunătăţesc accesul pacienţilor la serviciile medicale transfrontaliere, să implic asociaţiile de pacienţi în cooperarea cu autorităţile naţionale, pentru o mai bună informare a pacienţilor cu privire la drepturile care le au, să încurajez diseminarea de informaţii referitoare la punctele naţionale de contact, astfel ca pacienţii să le cunoască şi să le viziteze pentru a afla despre posibilitatea de informare cu privire la dreptul lor de a beneficia de tratament în alt stat membru şi de rambursare. În curând, intrarea în vigoare a acestei directive, va aduce speranţă majorităţii pacienţilor europeni " a încheiat Magor Csibi.
.
Votul raportului în plenul Parlamentului European va urma în şedinţa plenară din luna aprilie 2009.
.
Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm accesati site-ul lui Magor Imre Csibi:
Tel: +32 (0) 2 28 47845 Fax: +32 (0) 2 28 49845
Telefon mobil Magor Imre Csibi: +40 722 399 974
http://www.vantulschimbarii.ro/

.