duminică, 22 martie 2009

Codurile nu ar trebui adoptate pe fuga

Europarlamentarul PNL Renate Weber a trimis, ieri, premierului Emil Boc şi ministrului Justiţiei Cătălin Predoiu, o scrisoare deschisă prin intermediul căreia dezminte motivele invocate de actualul Guvern, potrivit căruia adoptarea celor patru Coduri (Codul civil, Codul de procedură civilă, Codul penal şi Codul de procedură penală) ar reprezenta o maximă urgenţă, pentru că ar fi cerute de Comisia Europeană. 

Eurodeputata atrage atenţia Guvernului că aceste legi sunt aşteptate de societatea românească de 18 ani şi nu ar trebui adoptate "pe fugă":

"Lăsaţi măcar Parlamentul României, în ciuda majorităţii de 70% pe care o aveţi, să le dezbată aşa cum trebuie, ţinând cont şi de observaţiile venite din partea societaţii civile, şi să modifice ceea ce este absolut necesar."

Membră a Comisiei de Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne a Parlamentului European, Renate Weber consideră că "unele din articolele prezentului Proiect trebuie neapărat înlăturate, alte dispoziţii trebuie să apară pentru garantarea drepturilor şi libertăţilor, iar altele ar trebui reformulate".

Detalii pe site-ul Renatei Weber

Sunteţi tinere şi interesate de Uniunea Europeană? Poftiţi la Bruxelles

A început Youth Press Project, program prin care intenţionăm să aducem la Bruxelles 20 de tinere doritoare de a-şi face o carieră în comunicare. Trebuie să scrieţi două articole pe EuroSpeak.ro şi să trimiteţi o scrisoare de intenţie cu două propuneri de subiecte UE pe concurs@eurospeak.ro.

Detalii în comunicatul de presă:

“Youth Press Project: Adina Vălean cheamă 20 de tinere la Bruxelles

Adina Vălean invită, cu sprijinul Centrului pentru Jurnalism Independent, un număr de 20 de tinere studente şi eleve de liceu la Bruxelles, în cadrul programului Youth Press Project, care urmăreşte familiarizarea viitorilor specialişti în jurnalism şi comunicare cu instituţiile şi problematica Uniunii Europene.

Vizita va avea loc în perioada 13-15 aprilie 2009, iar participantele vor fi selectate din rândurile studentelor la facultăţile cu profil legat de comunicare şi ale elevelor de liceu care intenţionează continuarea studiilor în domeniul menţionat. Selecţia are loc pe baza a două criterii:

Detalii pe site-ul Adinei Valean

.